Landvetter logistikpark snart färdigbyggd

Nästa år blir den första logistikparken vid Airport City Landvetter färdig – under 2019 och 2020 färdigställs tre lager på sammanlagt 90 000 kvm här. Bild Krook & Tjäder

Swedavia har sålt sitt 50-procentiga innehav i Landvetter Logistik Center, till partnern och logistikfastighetsaktören Bockasjö, och nu byggs parken upp i snabb takt. 

I oktober blev ett ca 18 000 kvm stort lager klart där Raja och Höglands Logistik hyr halva ytan var.
Under 2020 färdigställer Bockasjö ytterligare två stora logistikfastigheter i parken; dels ett 23 000 kvm stort lager för Dawa Däck, som ska stå klart till sommaren.

Dawa Däck samordnar därmed verksamheten i sina tre befintliga lager till det nya lagret på Landvetter. Bockasjö bygger också
ett 46 000 kvm stort lager för Postnord TPLs räkning. Lagret byggs i två etapper, där den första etappen på 20 000 kvm ska vara inflyttningsklar i juni, och nästa etapp i september.

– Vi hade en väldigt tajt tidplan, vår kund behövde kunna flytta in snabbt. Lagret är i princip fullbelagt redan, berättar Mårten Koshko, affärsutvecklingschef på Postnord TPL.

Bygger ny portfölj

Det var 2015 som Swedavia och Bockasjö bildade Landvetter Logistik Center för att utveckla logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport, som en del av Swedavias satsning på den
framväxande flygplatsstaden Airport City Göteborg. Men efter att Bockasjö i våras sålde sitt befintliga logistikbestånd, som ägdes tillsammans med Alecta, arbetar Bockasjö snabbt med att bygga upp en ny logistikportfölj. Bara under 2019 och 2020 planerar bolaget att uppföra sju logistikfastigheter på totalt nära 200 000 kvm.

– Vi har tre projekt på Landvetter, två på Hisingen, ett i Borås och ett i Rosersberg, som vi färdigställer 2019–2020. Det är nästan lika mycket som vi sålde av, men nu äger vi fastigheterna själva, säger Bockasjös vd Joakim Hedin.

Av Hilda Hultén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *